AKTUELNO!!


ČESTITKA direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, prof.dr Envera Halilovića povodom početka akademske 2019/20. godine od 30.09.2019.godine! Kompletnu čestitku možete pročitati u gornjem meniju ako izaberete opciju STUDENTI ili klikom OVDJE!


NOVI SMJEROVI U PROGRAMU EKONOMSKIH STUDIJA u akademskoj 2019./2020. GODINI

►MENADŽMENT U ZDRAVSTVU i
►MENADŽMENT U SPORTU
 

RASPORED NASTAVE ZA AKADEMSKU 2019/20. godinu! ZIMSKI SEMESTAR! Detalje pogledajte OVDJE!

Akademski kalendar za AKADEMSKU 2019/20. godinu! Gornji meni - Akademski kalendar! Detalje pogledajte OVDJE!
 


 

AKTUELNO!!

 Lokacija Visoke škole UNION u Mostaru! 

 
Prve odbrane Završnih (180 ECTS) i Diplomskih (240ECTS) radova u prostorijama Visoke škole UNION u Mostaru! Fotografije sa odbrane prvog Završnog rada, mentor Prof. V.Š. dr.sc. Sandi Dizdarević, 10.10.2019. godine! 
Hrvatski mediji izvješćuju o izglednoj mogućnosti da će Europska komisija, na samom kraju svog mandata pod vodstvom Jean-Claudea Junckera, dati zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u Schengen, odnosno usvojiti izvješće kojim će se potvrditi da je Hrvatska ispunila sve potrebne uvjete za to i to već na sastanku Kolegija povjerenika 16. listopada. Ovo je svakako priznanje Komisije Hrvatskoj za uspjeh u ispunjavanju uvjeta i napretku prema ostvarenju jednog od dva prioriteta ulaska u članstvo u EU, uz uvođenje eura, no što će to značiti za BiH.
 

Dr.sc. Sandi Dizdarević, profesor visoke škole UNION u Mostaru i stručnjak za sigurnost, za Dnevni list komentira ulazak Hrvatske u Schengenski prostor.

 Detaljnije OVDJE!


NATJEČAJ UPISA STUDENATA u akademskoj 2019./2020! Detaljnije OVDJE!
 
 
►Održana je MASTA 2019. - DRUGA Međunarodna konferencija

Druga međunarodna konferencija MASTA 2019 Mostar, pod nazivom „Ekonomski, pravni, sigurnosni, prometni i sportski aspekti menadžmenta u BiH i regiji koja je održana 05.07.2019. godine u Centru za kulturu Mostar, u Mostaru završena je sa izuzetnim odzivom akademskog i stručnog osoblja iz različitih oblasti.
 
Konferenciju je otvorio ravnatelj visoke škole UNION U MOSTARU prof.dr. Vladimir Stojanović obrativši se svim prisutnim ukazujući na značaj znanstvenih skupova, kao i još veću potrebu za razmatranjem značaja menadžmenta u različitim oblastima. Uvodničar druge međunarodne konferencije prof.dr. Duško Vejnović ukazujući na značaj znanja i kvaliteta visokog obrazovanja istakao je kako međunarodne konferencije pored obznanjivanja znanstvenih rezultata i donošenja jasnnih zaključaka, omogućavaju praktičarima aplikaciju teorije u praksi i time uvođenja noviteta.

Moderator međunarodne konferencije MASTA 2019 bio je zamjenik ravnatelja VŠUM mr.sc. Denis Pračić.
 
Na konferenciji su prezentovani radovi iz oblasti sigurnosti, poput migracija, terorizma, procjena i zaštita VIP ličnosti, ratnih zločina, ekspropriacije zemljišta, razvoj i modifikacija policijskih sistema regiona a o istim su govorili neki od vodećih sigurnosnih eksperata u zemlji i regionu, poput prof.dr. Duška Vejnovića, doc.dr. Ahmeda Kice, prof.VŠ.dr. Sandija Dizdarevića, prof.dr. Stevan Dakić, prof.VŠ.dr. Šahim Kahrimanović.
 
Ravnatelj visoke škole UNION U MOSTARU, prof.dr. Vladimir Stojanović istakao je jasnu opredjeljenost ove mlade visokoobrazovne institucije ka znanstvenom istraživanju, jačanju kvaliteta nastavnog procesa, što se potvrđuje i kroz ovogodišnju međunarodnu konferenciju imajući u vidu da je i ovog puta okupljen jako velik broj međunarodnih i domaćih stručnjaka i profesora iz različitih oblasti. Radovi svih međunarodnih i domaćih eksperata i praktičara stručnjaka bili su predmet anonimnih recenzija, te kao takvi biće objavljeni u jednom od najpriznatijih sigurnosnih zbornika radova kojeg objavljuje Evropski defendologija centar iz Banja Luke.
 
O svim aspektima znanosti koji su prezentovani, o kojim je debatovano na međunarodnoj konferenciji donešeni su usaglašeni zaključci koji će biti sastavni dio zbornika radova.
 

 
 
Više fotografije sa konferencije MASTA 2019.potražite na sljedećem  linku:

http://www.unionmostar.com/index.php?jezik=sr&link=1741